Вас вітає КЗ "Запорізька спеціалізована школа-інтернат "Січовий колегіум" ЗОР!

У нас ви знайдете багато цікавої та корисної інформації про шкільне лідерство, основи самоуправлінської діяльності, цікаві тренінги, тести, фото та відео матеріали. Ви зможете ознайомитись з існуючими системами органів учнівського самоврядування, принципами їх роботи та розмістити власні розробки, ознайомитись із чужим та поділитися своїм досвідом організації самоврядування в школі. А також бути в курсі усіх новин та проектів Всеукраїнської ліги старшокласників!Приєднуйтесь до нас та будьте активними співрозмовниками!

пʼятницю, 13 березня 2015 р.

"Тепло сердець захиснику держави"


Волонтерський проект "Тепло сердець захиснику держави"



Учнівське самоврядування ЗСК представляє вам проект «Тепло сердець захиснику держави», який являє собою цикл заходів, що відбувається з метою привернення уваги до проблеми війни та миру, включає благодійну, інформаційну та активну суспільну діяльність
More presentations from Tanya Kam
Перше, з чого ми почали – Відзначання Міжнародного Дня Миру.
 Було проведено Акцію «Крила для вишиванки» - учні 5-8 класів «одягали»  голубів - символ миру на землі – в українські вишиванки Про долю цих голубів розкажемо далі.
Разом з цією акцією, серед 9-11 класів пройшла експозиція під гаслом «Право народів на мир». Ось ви можете бачити деякі роботи.
Завершальним етапом було свято для всього колегіуму, центром якого стала постановка «Бій добра і зла» та ідея, що у одвічному бою добра і зла, добро завжди перемагає , так буде і в Україні!
Далі, відбулось засідання політичного клубу  - конференція «П’ять принципів миру». Ми обговорили значення людини в будуванні миру з боку політики, релігії, мистецтва, медицини,  суспільства та визначили головні основи мирного життя, ви їх можете бачити на екрані:
1.         Мир починається з нас: наведи порядок у своїх думках.
2.         Осуд суспільством та подолання негативних його рис та явищ як егоїзм, агресивність, тероризм
3.         Повага до прав людини
4.         Недопущення виправдення війни релігією
5.         Збереження людського життя
Колегіанти, директор та деякі вчителі радо підтримали всесвітньо відому естафету Ice bucket challenge. В Україні вона проходить під гаслом допомоги бійцям АТО. Наше відео тут.
Колегіанти підтримують моральний дух наших бійців . Так, у рамках «Всеукраїнської акції «Лист пораненому», було написано величезну кількість листів, в яких учні віддали частинки своїх сердець українськім бійцям, нашим славним героям.
Частина цих  листів відправлена до Військової частини А 3309 у м.Запоріжжя; друга частина відправлена до Закарпатської області у місто Мукачеве до Військової частини А 1047; третя – до Військово-медичного клінічного центру Західного регіону у місто Львів.
На минулому тижні з двома концертами та смачними подарунками ми відвідали воїнські частини у с.Широке та с.Близнюкі Запорізької області. В ці частини полетіли як оберіги ті голуби, яких малювали діти. Саме в той день воїнська частина у с.Широке отримала наказ вирушати до зони АТО. Сльози на обличчах ще зовсім юних хлопців разом з незламними силою та вірою в перемогу обєднали бійців в цей момент. Ми бажаємо їм перемоги! Хлопці в свою чергу подарували нам каску їз написами, що зробили для нас: «Геть чужинець, тут господар українець», "Рабів до раю не пускають", "чекайте нас живими".
Ми ініціювали та провели кілька акцій благодійного збору коштів для допомоги українській армії.  Крокуючи із класу в клас, наповнювалась скринька допомоги для тих, кому, окрім чуйного, теплого слова потрібна ще й матеріальна підтримка. Паралельно Було проведено 2 благодійні ярмарки. Всі кошти були витрачені на військову амуніцію, зокрема для бійця спецпідрозділу Гепард, колишнього учня голову учнівського самоврядування колегіуму, який з березня місяця захищає нашу Державу у найгарячіших точках сходу України.
Постійно відбувається збір теплих речей, малюнків для бійців та відправляється у зону АТО разом з волонтерами.
Для нас важливо, допомогти українським героям зберегти життя, тому всім колегіумом ми плетемо камуфляжні сітки, та завдяки Запорізькому волонтерському штабу «Наша перемога» відправляємо бійцям. Осінні варіанти сіток (в коричнево-жовтих кольорах) вже накрили танк у зоні АТО, зимові варіанти (білі) також поїхали в зону АТО. Але ми продовжуємо плетіння, адже чим більше їх зробимо, тим більше воєнної техніки зможемо приховати від ворога.
Нами було підтримано обласний захід «З любовю до героя», щодо волонтерського збору подарунків українським військовим. 
Наші учні писали листи, робили обереги – янголи життя (українська мотанака), подарунки до Дня святого Миколая.
 Козацька Рада колегіуму відгукнулася на заклик Ради старійшин козацтва м.Запоріжжя щодо збору макулатури з метою накопичення грошей на придбання теплої зимової форми воїнам 37-го батальйону територіальної оборони, сформованого у м.Запоріжжі, відправленому у зону АТО в район Донецького аеродрому.  Ця патріотична акція має назву «Зігріємо захисників України», і ми сподіваємсь, що наш вклад у розмірі близько 610 кг допоможе цьому.
Що ми ще можемо зробити задля миру в Україні? – Наша відповідь - закликати всіх до нього, не бути байдужими. Благодійний марафон «Діти- янголи миру» знайшов підтримку серед нас. Наш відео ролик тут.
18 грудня до “Січового колегіуму” завітав Святий Миколай зі своїми помічниками янголами, щоб привітати дітей зі святом та подарувати їм солодкі подарунки за гарну поведінку, навчання, активність протягом року.
Але колегіанти звернулися до нього з проханям віддати ці подарунки бійцям АТО, які теж чекають на свято:
На святкове Коло приїхали бійці добровольчого батальйону “Азов”(наймолодшому лише 19 років). Вони з радість прийняли від нас солодуі подарунки і пообіцяли наступного року прїхати до нас із Перемогою.Св. Миколай: передача цукерок, солодощів бійцям в АТО.
АкцІя «Від серця до серця»
 4 грудня, у колегіумі відбувся майстер-клас з розмалювання медових імбирних пряників білковою глазур’ю. Участь приймали учні п’ятих – одинадцятих      класів. Цю акцію проводив благодійний фонд «Лебедія» вперше, тому випічка, яку розмальовували діти буде відправлена 12 лютого нашим воїнам: у 23 під Маріуполем та у 93 батальйони. Майстер-клас проводила кафе-пекарня «Пряня». Самим рецептом приготування пряників з колегіантами не поділилися, але навчили як правильно і гарно зробити декорації на солодощах. Спершу, діти спробували малювати глазур’ю на папері, потрібно було навчитися робити рівні лінії, а вже потім прийматися до розписування самих пряників. Взагалі, учні колегіуму опановували дві композиції: в національному стилі – прапор України, та об’ємні елементи – голуби і тризубець. Тому перший пряник був оформлений українською символікою, а другий був прикрашений різноманітними квітами, орнаментами, побажаннями, які діти тільки могли придумати.
Безумовно, це дійство не могли пропустити кореспонденти з усього Запоріжжя, тому кабінет, у якому проходив майстер-клас, був переповнений відеокамерами, фотоапаратами, та журналістами. Працівникам ЗМІ також була показана сітка, яку учні колегіуму вже не одноразово плетуть для військових за підтримки фонду «Лебедія». 
Напередодні прекрасного свята кохання й всіх закоханих – “Дня Святого Валентина” – колегіанти  за допомогою Благодійного фонду “Лебедія” та  Волонтерського штабу “Наша перемога” відправили солодке привітання бійцям у зоні АТО.Св. Миколай: передача цукерок, солодощів бійцям в АТО.
Результати цього проекту очевидні:
1.         Увага шкільної спільноти (учнів, їх батьків, вчителів) привернена до проблеми збереження миру в місті, країні, світі.
2.         Тривають безперервні дії щодо матеріальної та духовної підтримки бійців АТО.
3.         Підтримка та продовження всеукраїнських освітянських благодійних акцій
4.         Активність кожного з нас сприяє підйому загального патріотичного духу, а він приведе нас до омріяної перемоги!
 І на останок хочеться сказати , що ще зовсім недавно для більшості з нас безцінний дар миру в Україні ніким особливо не помічався, був повсякденною реальністю. Тепер ми знаємо, що навіть тоді, коли немає біди,– є завжди потреба в шануванні миру та спокою
Якщо ти хочеш щось змінити на всій планеті - почни з себе. Допоможи тим, хто поруч, хто потребує твоєї допомоги. А для цього треба багато працювати. Разом ми зможемо багато!

Немає коментарів:

Дописати коментар