Вас вітає КЗ "Запорізька спеціалізована школа-інтернат "Січовий колегіум" ЗОР!

У нас ви знайдете багато цікавої та корисної інформації про шкільне лідерство, основи самоуправлінської діяльності, цікаві тренінги, тести, фото та відео матеріали. Ви зможете ознайомитись з існуючими системами органів учнівського самоврядування, принципами їх роботи та розмістити власні розробки, ознайомитись із чужим та поділитися своїм досвідом організації самоврядування в школі. А також бути в курсі усіх новин та проектів Всеукраїнської ліги старшокласників!Приєднуйтесь до нас та будьте активними співрозмовниками!

понеділок, 9 лютого 2015 р.

Проекти Учнівської Ліги України


Проекти Учнівської Ліги України
за підсумками  Всеукраїнського збору лідерів
учнівського самоврядування 2014.  

Проект «Книга пам’яті та звитяги».

Актуальність проекту: Наша країна рухається вперед, розвивається, досягає нових висот. Цьогорічні історичні події, зокрема, Євромайдан показали, що українці – нація, яка відстоює свої європейські права та довели, що здатні писати історію своїми вчинками, навіть кров’ю, якщо це буде потрібно. І ті події, які відбулися, неможна забувати, необхідно пам’ятати імена тих, хто поліг за європейське майбутнє, і тих, хто зараз захищає єдність рідної  Батьківщини.

Тематичний напрямок проекту: культурологічний.

Мета проекту:
зберегти пам’ять про подвиги героїв Євромайдану та захисників держави;
виховання в учнів почуття патріотизму;
розвиток діалогу толерантності у спілкуванні школярів зі старшим поколінням;
активізація ініціатив лідерів учнівських само врядувань міст України в рамках цього проекту.

Завдання проекту:
1.   Провести  пошукову роботу по виявленню учасників Євромайдану та АТО, з’ясувати їх адреси проживання, оформити анкети.
2.   Записати свідчення та зібрати фотоматеріали, копії документів, що стосуються зазначених подій.
3.   Оформити «Книгу пам’яті та звитяги».

Терміни реалізації проекту: 2014-2015 навчальний рік

Етапи реалізації проекту.
·        Створення пошукових загонів;
·        Проведення пошукової роботи;
·        Організація зустрічей та проведення виховних годин та інших заходів з залученням свідків та учасників сучасних буремних подій у державі;
·        Оформлення «Книги пам’яті та звитяги»
·        Презентація зібраних матеріалів та звіт перед ВРС на Всеукраїнському зборі лідерів у жовтні 2015 року.

Очікувані результати реалізації проекту.
 В результаті реалізації проекту очікуємо:
лідери органів учнівського самоврядування отримають інформацію «з перших уст» про новітню, доленосну  віху в історії України та її значення у становленні державності;
усвідомлять свою причетність до історії в цілому та стануть осередками патріотичного виховання у своїх регіонах;
активізують ініціативи учнів щодо організації та проведення різноманітних акцій у рамках проекту з підвищення громадянської свідомості.

Проект «Рушник єднання».

Актуальність проекту: Наша держава тривалий час не мала духовної  та географічної єдності. І упродовж останніх  23 років Україна  не стала незалежною, вільною, мирною і цілісною державою. У XXI столітті нам потрібно рухатися вперед і досягати нових вершин,об’єднуватись заради майбутнього. Неможливо допустити поділ на Захід і Схід та посягання на державну територіальну цілісність. Сьогодні основним завданням сучасного молодого покоління - робити усе, щоб показати –  ми одна єдина держава.  У нас є регіональні особливості, звичаї і традиції, –  але ми жителі країни України, зі спільним бажанням миру, злагоди та щасливого майбутнього у квітучій єдиній державі.


Тематичний напрямок проекту: соціальний.

Мета проекту:  Об’єднати Україну спільною справою, показати єдність думок, сподівань та мрій молодого покоління українців.

Завдання проекту:
1.Кожний учнівський осередок (міста, села, району, області) вишиває рушник розміром (0,4 x 1,5 м.) з візерунком, притаманним відповідному регіону України чи з елементами символіки регіону (герб, символ, талісман та ін.).
2. У рамках святкування Дня незалежності України, одночасно у всіх обласних центрах провести Всеукраїнський флешмоб «Рушник Єдності», з’єднавши усі вишиті рушники в одне полотнище.
3. Відео- та фото звіти відправити до координаційного центру ВРС.

Терміни реалізації проекту: до 24.08.2015 року

Очікувані результати реалізації проекту.
Лідери учнівського  самоврядування - молоде покоління, якому творити історію нашої держави завтра, об’єднаються в одну спільноту, проймуться духом патріотизму та відстоюватиме територіальну цілісність та духовну єдність держави.



Проект «Пазл миру».

Актуальність проекту: На початку 20124 року в нашій країні відбулося багато трагічних, сумних та неочікуваних подій, а ми хочемо жити під мирним небом. Молодь України сьогодні не може стояти осторонь, а усіма можливими методами і заходами намагається показати своє прагнення до миру в Україні і усьому світі.

Тематичний напрямок проекту: соціальний

Мета проекту: Продемонструвати Україні і  світу, що лідери учнівського самоврядування України за мир, незалежність і єдність України.

Завдання проекту:
Зібрати картинку із «інтерактивних» літер-пазлів вислів: «Лідери України за мир у країні». Кількість літер у вислові відповідає кількості областей України. Кожна літера буде представлена лідерами учнівського самоврядування відповідної області на знаковому для цієї області місці. 

Терміни реалізації проекту: березень-травень 2015 року

Етапи реалізації проекту.
1.     Зібрати лідерів учнівського самоврядування області, одягнених у національний одяг,  у місці знаковому для даного регіону (історичному, культурному, архітектурному, яке є візиткою області).
2.     У вигляді флешмобу вишикувати лідерів у літеру:

м. Київ- «Л»
Київська область – «І»
Волинська область – «Д»
Тернопільська область – «Е»
Житомирська область – «Р»
Львівська область – «И»
Закарпатська область – «У»
Івано-Франківська область – «К»
Чернівецька область – «Р»
Хмельницька область – «А»
Рівненська область – «Ї»
Вінницька область – «Н»
Одеська область – «И»

Миколаївська область – «З»
Херсонська область – «А»
Луганська область – «М»
Донецька область – «И»
Запорізька область – «Р»
Харківська область – «У»
Сумська область – «К»
Дніпропетровська область – «Р»
Кіровоградська область – «А»
Чернігівська область – «Ї»
Полтавська область – «Н»
Черкаська область – «І»



3.     Зняти акцію на відео (тел., камера тощо), та надіслати матеріали до Київської міської ради старшокласників за адресою: kmrs@ukr.net, або 

Немає коментарів:

Дописати коментар